مردم با آبشار فاضلاب در رودخانه کارون عکس میگیرند
آبشار فاضلاب به فهرست گردشگری استان خوزستان اضافه شد
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه اکنون ورود فاضلاب به رودخانه کارون به صورت آبشاری شده است، گفت: در این مقطع پذیرفتهایم که فاضلاب به رودخانه کارون وارد شود اما حداقل "علنی" نباشد. کم کم مردم فکر میکنند در رودخانه کارون آبشار ایجاد کردهایم و با آن عکس میگیرند.
به گزارش خرداد، کیامرث حاجیزاده در جلسهای که امروز (9 مهرماه) در خصوص تعیین تکلیف مدیریت شهری رودخانه کارون و هرس درختان متداخل شبکه توزیع برق اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته شهرداری به خوبی در خصوص هرس درختان کار کرده است اما باید بدانیم که همه درختان در حوزه شهرداری نیستند و باید صنایعی مانند نفت، فولاد و شرکتهای وابسته به این صنایع، دانشگاه علوم پزشکی و چمران که حجم عظیمی از درختان کونوکارپوس را به خود اختصاص دادهاند در این زمینه کار کنند. اینکه حتما باید مدیریت بحران استان وارد کار شود آفت بزرگی است.
وی با بیان اینکه کونوکارپوس تنها یکی از مؤلفههای بروز مشکلات تنفسی است، گفت: به کونوکارپوس ظلم شده است. در کنار صد مولفه دیگر آلودگی هوا کونوکارپوس تنها زمانی که در فصل بارندگی به گلدهی برسد میتواند یکی از مؤلفههای آلرژی و بیماریهای تنفسی باشد. باید برای پیشگیری از مشکلات تنفسی در این زمینه کار شود.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان عنوان کرد: متولی هرس درختان شهرداری است و باید ارگانهای دیگر در این زمینه کمک کنند. سال گذشته به دلیل عدم عدم هرس برخی درختان و یا خوب هرس نکردن درختان پس از وقوع طوفان قطعی برق داشتیم.
وی بر لزوم تشکیل کمیتهای در خصوص هماهنگی هرس درختان تاکید کرد و گفت: سال گذشته هرس درختان کامل انجام شد و بسیاری از این درختان امسال به گلدهی نمیرسند اما باید حداقل برای آراسته کردن درختان عملیات هرس انجام شود.
حاجیزاده عنوان کرد: پیشبینی هواشناسی مبنی بر وقوع تندبادهای بیشتری نسبت به سال گذشته است. همچنین بارندگی از نیمه دوم آبان آغاز میشود که میزان بارندگی از نیمه آبان تا آذرماه بالاتر از نرمال خواهد بود که باید از مشکلاتی مانند قطعی برق و بستن جادهها که در سال گذشته ایجاد شد، جلوگیری کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف رودخانه کارون در مقطع شهرستان اهواز، تصریح کرد: اگر این رودخانه در استان دیگری بود درآمدزایی زیادی از آن به دست میآوردند اما ما همین میزان آبی که در رودخانه داریم را به فاضلاب تبدیل کردهایم.
وی افزود: قانونگذار مصوب کرده است ورودی تا خروجی رودخانهها در شهر به شهرداری تحویل داده شوند و در این جهت باید مسأله کیفیت رودخانه، سواحل گردشگری و برداشت آب شرب در نظر گرفته شود.
حاجیزاده عنوان کرد: به گفته آقای شمسایی رئیس سازمان آب و برق خوزستان بیش از 5 هزار کیلومتر رودخانه در خوزستان وجود دارد که در چندین نقطه از مسیر رودخانهها فرسایش ایجاد شده است و روستاها در حال از بین رفتن هستند.
وی بیان کرد: باید یک برنامه جامع برای تعیین تکلیف رودخانهها در مقطع شهرستان اهواز داشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: در جلسه شورای حفاظت کیفی کارون مقرر شد شرکت آب و فاضلاب اهواز دو لولهگذاری انجام دهد اما این شرکت تاکنون به تعهدش عمل نکرده است. ما اکنون در این مقطع پذیرفتهایم که فاضلاب به رودخانه کارون وارد شود اما حداقل "علنی" نباشد. اکنون لوله ورود فاضلاب به رودخانه کارون به صورت آبشاری شده است و مردم کم کم فکر می کنند آبشار ایجاد کردهایم و با آن عکس میگیرند.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی پارک های اهواز،گفت: پارکی که سمت منطقه عامری قرار دارد به صورت صحیح درختکاری و زهکشی نشده است و وضعیت اسفباری دارد که باید ساماندهی شود.
حاجیزاده گفت: عملاً تاسیسات پارکها در دست شهرداری است و باید به شهرداری تحویل داده شوند. اگر سیلاب رخ دهد تأسیساتی که در حوزه رودخانه کارون وجود دارند به معضل تبدیل میشوند.